Basiswerking

Voor kinderen uit de lagere scholen van Lokeren

Vrijwilligers, van student tot actief gepensioneerde, maken tijdens de schoolperiodes minstens één uur per week vrij, om bij het gezin kinderen te ondersteunen bij het maken van hun schoolwerk of het leren van de Nederlandse taal.

Het tijdstip wordt vrij gekozen door de vrijwilliger, in samenspraak met het gezin. Door wekelijks langs te komen, ontstaat er vaak een warme band tussen de vrijwilliger en het gezin, zodat de vrijwilliger gedurende een uurtje haast deel gaat uitmaken van dat gezin. Behalve kennis, wordt vaak ook cultuur uitgewisseld. Hoewel het schoolwerk in dit project centraal staat, hoort samen spelen er ook bij. Bovendien steken ouders vaak ook heel wat op van onze vrijwilliger, zodat zijzelf hun kinderen beter kunnen begeleiden en ondersteunen.

Onze vrijwilligers zijn ook wel eens een wegwijzer naar de werking van de bibliotheek, de speel-o-theek, de sportclub, het speelplein, enz.

Als vrijwilliger word je toegewezen aan een ‘meter of peter’. Zij zorgen er voor dat het eerste contact met het gezin gelegd wordt, gaan samen met jou de eerste keer naar het gezin, je kan er bij terecht met vragen en problemen,… kortom zijn ze je eerste aanspreekpunt.

Interesse in deze werking? Stuur een mailtje naar basiswerking.kern@vzwhorizon.org