Werken in de Cloud ?

 

Dit is het nieuwe je van het! Je stockeert al je bestanden gewoon "in the cloud", op het internet dus en gebruikt ook gewoon programma's in het internet (niet meer op je PC) om ze te bewerken.

Voordeel: Je kan overal aan je bestanden met gelijk welk toestel (PC, laptop, smartphone, tablet, ...), je kunt ze delen met vrienden en je hoeft je niet meer te bekommeren om back-ups.

Nadeel: je hebt wel internet nodig. Maar veel programmatoepassingen werken tegenwoordig ook 'off-line' op een gesynchroniseerde kopie van je bestanden.

Er bestaan veel cloud-services( DropBox, OneDrive, iCloud, GoogleDrive, Flickr, Amazon Cloud, ....). Als je op een Windows platform werkt zal (meestal) OneDrive geïntegreerd zijn in je systeem; Op een Apple platform is dit de iCloud; Op Android GoogleDrive en als je een Amazon toestel hebt (e-reader, ...) wordt dit Amazon Cloud. Wanneer je al je toestellen binnen een zelfde platform kiest én niet direct iets wenst te delen met vrienden, kun je best bij het platform-eigen systeem blijven. Wanneer niet al je toestellen op hetzelfde platform draaien (de PC is Windows, de smartphone Android, ...) of je wenst bestanden met vrienden te delen, zul je een (gemeenschappellijk) platform moeten kiezen. Ik raad dan het volgende aan:

 

Voor foto's (en filmpjes): Flickr

Met een yahoo-account krijg je 1TB gratis ruimte, wat ruim voldoende is, zelfs voor een pak foto's in hoge resolutie. Bovendien kun je de rechten zeer goed instellen (zichtbaar voor ..., downloadbaar voor ...). Het is het platform dat door de meeste professionele fotografen gebruikt wordt.

 

Voor andere bestanden: GoogleDrive of Dropbox

Google Drive: Met een google account (gmail) krijg je 15GB  gratis ruimte. Documenten opgemaakt in een Google-formaat (Google Documenten, Google Spreadsheet, ...) en foto's van minder dan 2MB worden zelfs niet meegerekend in de gebruikte ruimte. Ook hier kun je de rechten goed instellen. Wens je meer ruimte dan 15GB, dan heeft Google ook de goedkoopste tarieven om er bij te huren.

Om optimaal van de functionaliteit van GoogleDrive te profiteren, open je GoogleDrive best in hun Chrome webbrowser. Met andere browsers heb je niet alle functionaliteiten en zo zul je bvb. geen bestanden kunnen verslepen van je File Manager (verkenner) op je PC naar je Drive, ... .

Google drive wordt pas echt interessant als je het combineert met hun bureau-toepassing: Google Documenten (voor documenten, spreadsheets, presentaties, ...). Google Documenten hebben het voordeel dat je met verschillende personen - terzelfdertijd! - eenzelfde document kunt bewerken: Je ziet 'online' wat de ander aan het wijzigen is! GoogleDocumenten kun je ook off-line   bewerken en synchroniseren.

 

Dropbox bestaat al een tijdje langer dan Google Drive en is een gevestigde waarde. Standaard heb je 2GB gratis opslagruimte, maar die kun je soms met enkele truukjes (zoals Dropbox aanbevelen bij vrienden, ...) uitbreiden. Terzelfdertijd samenwerken met verschillende personen in hetzelfde document is (nog) niet mogelijk en Dropbox heeft ook geen eigen formaat en/of documentbewerker. Maar voor het opslaan en synchroniseren in de Cloud van alle types bestanden is het gewoon zeer degelijk én gebruiksvriendelijk.

 

Kok: Jean-Pierre