'Ons kookboek'  ??

 

Hier vind je alles ;-)  om iets praktisch en op de beste manier aan te pakken. Dit kan gaan over bvb.

  • Studietips en studie-hulpmiddelen voor als je het even niet weet (Hoe leer ik woordenlijstjes van buiten? En waar vind ik die lijstjes? Hoe en waar kan ik uitleg over wiskunde krijgen als er geen Horizon-werking is? En een overzicht van mijn formules?... )
  • tips voor vrije tijdsbesteding (Organisaties in Lokeren. Welke zijn de leukste leesboeken, muziek, raadsels, spelletjes, ...? ...)
  • tips voor vrijwilligers (Welke methode is de beste om kinderen te leren lezen? Waar kan een gezin terecht voor ondersteuning? ... )
  • tips over gebruik van informatica-tools (Hoe zend ik een groot bestand door naar iemand anders?...)
  • Hulp bij de studiekeuze
  • .....

Natuurlijk vind je veel van deze informatie - mits zoeken - op het internet en we zullen deze niet nog eens kopiëren. Maar door onze ervaring hebben we - met vallen en opstaan - ondervonden welke tips, methodes,... werken en de beste zijn. En opdat niet elke (nieuwe) vrijwilliger of kid opnieuw alles moet uitzoeken en uittesten, hebben we een link naar de beste tips, methodes, ... geplaatst in 'Ons kookboek' met een woordje uitleg erbij of aangevuld met eigen informatie.

Alleen  .... vermits 'Ons kookboek' steunt op onze ervaring, dus JOUW ervaring, hebben we je input nodig om het te maken. Heb je een probleem of een tip/methode om het op te lossen of info, die belangrijk kan zijn voor ons allemaal: discussieer het uit, onder elkaar of op het Forum en geef het resultaat (= de beste tip/methode/info/...) door aan Jean-Pierre om in 'Ons kookboek' te plaatsen.

JULLIE schrijven dus 'Ons kookboek' en helpen zo andere (toekomstige) vrijwilligers en kids om vlugger tot resultaat te komen. Aan het einde van elk van onze 'recepten' zul je de naam van onze 'kok' vinden, waar je terecht kunt als iets niet duidelijk is.

 

Opmerking: Bij elk recept geven we, indien mogelijk, ook aan voor wie het (in de eerste plaats) bestemd is:

: voor de kids van de basiswerking, evt. mits ondersteuning van een vrijwilliger

       : voor de kids van de tienerwerking

        : voor de vrijwilligers

Kok: Jean-Pierre